Páginas vistas en total

viernes, 14 de noviembre de 2014

CONSTITUCIÓ DEL CONSELL D´INFANTS D´ESCALDES-ENGORDANY 2014-2015
El passat dimecres 12 de novembre s’ha celebrat una sessió de Consell de Comú especial. Especial perquè els consellers que han ocupat les cadires han estat els infants de la parròquia que han constituït el Consell d’Infants d’Escaldes-Engordany pel curs 2014-2015.

Durant la sessió, que ha estat encapçalada per la cònsol major, Trini Marín, el cònsol menor, Marc Calvet, i la consellera d’Infància i Joventut, Núria Pons, s’han repassat l’estat de les propostes que es van impulsar el passat mes de gener en l’àmbit de serveis i de medi ambient.

Proposta per part de les escoles andorrana i espanyola: plantar més arbres a la zona de parcs del Clot d’Emprivat.

Des del Departament de Medi Ambient es donaran a escollir entre els escolars 2 o 3 varietats d’arbres i, posteriorment, s’organitzarà un taller pràctic perquè siguin els mateixos escolars juntament amb els jardiners del Comú els qui els plantin.

Arranjar i retolar camins de natura: proposta del Col·legi Sagrada Família.

El Departament de Medi Ambient ha acollit amb molts bons ulls aquesta iniciativa. Així, que des del Comú es convida als infants a fer una feina conjunta per identificar i senyalitzar alguns dels arbres i plantes del circuit esportiu de les Fonts a Engolasters. Es proposa que siguin els escolars els encarregats de dibuixar aquesta senyalització i el Comú s’encarregarà de produir-la.

Crear un hort per a infants: proposta de les escoles andorrana i espanyola.

Vist l’interès que ha suscitat aquesta iniciativa, des del Comú s’han estudiat diverses possibilitats per donar una resposta. El proper sorteig dels horts del Sucarana de les 18 parcel·les que se sortejaran entre els padrins per conrear, una es destinarà al projecte dels horts intergeneracionals perquè els infants puguin compartir l’experiència de conrear un hort amb els padrins i també amb el suport d’un jardiner.

Posar més jocs als parcs del Prat del Roure, proposta de les escoles andorrana i espanyola.

La setmana passada es van acabar els treballs de reparació del vaixell pirata i ja torna a estar en condicions perquè en puguin gaudir els nens i nenes amb tota seguretat. Pel pressupost del 2015 s’han inclòs uns diners que es destinaran a la compra de més jocs pels parcs infantils i seran els escolars els encarregats d’escollir-los.
Tots els mitjans de comunicació del país s´han fet ressó d´aquesta notícia així que us deixem els enllaços, i també un vídeo de l´entrevista al nostre conseller Harold Ramos de 6è.

No hay comentarios:

Publicar un comentario